UtilZilnic.ro

3 plante de apartament ideale pentru incaperile intunecoase

Iti doresti o casa plina de flori, insa nu ai suficienta lumina in incapere? Nu iti face griji, tot ce trebuie sa faci este sa alegi plante care se adapteaza perfect in incaperile intunecoase. Iata trei dintre plantele pe care le poti adauga oricand in decorul casei tale, fara a-ti fi teama ca se vor ofili.
Image

Aglaonema

Aglaonema, cunoscuta si ca planta inturnericului, are frunze verzi, ovale ce pot ajunge pana la 45 cm lungime. Planta produce flori mici, albe, sub forma de spic, ce se transforma in fructe mici, rosii, asemanatoare fructelor de padure. Atentie insa! Acestea sunt otravitoare.

Se dezvolta bine in locurile umbroase, cu lumina slaba, insa si in incaperi cu lumina mai multa, insa indirecta. Desi prefera locurile intunecate, planta are nevoie de caldura pentru a se dezvolta armonios. Asigura-i asadar o temperatura de 20-25 de grade Celsius.

Uda planta frecvent in timpul verii si redu cantitatea de apa in anotimpul rece. Planta adora solurile umede, insa acesta nu trebuie sa balteasca. Asadar, este indicat sa-i pui cate putina apa la intervale dese, pentru a nu o inneca.

Dracaena

Dracaena este o planta des intalnita in apartamente, tocmai datorita faptului ca este usor de ingrijit si rezista in incaperile intunecate. Aceasta trebuie asezata departe de fereastra, intr-un colt in care razele soarelui nu ajung. Daca este posibil, asigura-i plantei o temperatura de 22 – 25 de grade Celsius si fereste-o de curentii de aer.

Desi este o planta tropicala, udarea excesiva va provoca ingalbenirea frunzelor. Adasar uda planta o data la trei-patru zile. Asteapta ca solul sa se usuce complet inainte de a aplica urmatoarea udare, iar dupa 10 minute indeparteaza surplusul de apa din farfuria ghiveciului.

Planta-paianjen

Planta-paianjen sau Chlorophytum comosum este o planta de provenienta africana. Aceasta planta are frunzele lungi, inguste, dungate cu verde si alb. Aceasta iubeste incaperile umboase sau semiumbroase.

Vara, temperatura ideala de vegetatie este de aproximativ 20oC in timp ce iarna, planta prefera temperaturi mai scazute de pana la 10 grade.

Plannta-paianjen trebuie udata regulat in timpul verii, astfel incat pamantul sa fie mereu umed. Atentie insa, nu adauga multa apa, deoarece radacinile acesteia vor putrezi. Iarna, udarile se raresc pana la de doua-trei ori pe luna.